groepsfoto

De kandidatenlijst van Groen Brabant is vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.

Het is een afwisselende kandidatenlijst samengesteld uit mensen met ervaring in het bedrijfsleven, ondernemerschap, maatschappelijke organisaties en de lokale overheid. De kandidatenlijst bestaat zowel uit ervaren gemeenteraadsleden als uit nieuwkomers, komende uit de stad wijken en kerkdorpen, die met een frisse blik tegen de politiek aankijken. Gedreven en enthousiast om de belangen van Oosterhouters met passie en daadkracht te vertegenwoordigen.

Cees Noltee, Miranda Maas, Andreo Sips, Arno Evers, John de Vries en Boudewijn Schoenmakers voeren in deze volgorde de lijst aan.

1. Zittend raadslid Cees Noltee (76 jaar) is al bijna 30 jaar een vertrouwd gezicht in de Oosterhoutse politiek, en is ook nu weer de lijsttrekker.

2. Miranda Maas (45 jaar) is als nieuwkomer maatschappelijk betrokken als voorzitter van een organisatie die de belangen behartigt voor Oosterhouters met een laag inkomen. Tevens is zij mantelzorger. Burgerparticipatie geeft Oosterhouters naar haar mening in de praktijk nog steeds te weinig invloed.

3. Eveneens een nieuw gezicht is Andreo Sips (47 jaar). Initiatiefnemer van de actiegroep 'Nee tegen het AZC Oosterhout'. Zijn uitgangspunt is dat we respect moeten hebben voor elkaar en voor elkaars mening. Alleen zo komt er een oplossing waar iedereen mee kan leven. Tevens is hij vrijwilliger bij TSC voetbal. Helaas is Andreo op 15 mei 2021 overleden, in memoriam.

4. Arno Evers (48 jaar) heeft bestuurlijke ervaring als voorzitter bij de Ondernemingsraad van een groot in Oosterhout gevestigd bedrijf opgedaan. Hij heeft al 4 jaar ervaring in de Oosterhoutse politiek. Verder is hij vrijwilliger in de zorg.

5. John de Vries (53 jaar) is in het Oosterhoutse vooral bekend door zijn site Storp.nl waarmee hij het Oosterhouts bestuur vaak wakker heeft geschud. Door zijn grote bron aan informatie is hij meteen op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Oosterhout.

6. Boudewijn Schoenmakers (63 jaar) is als voormalig raadslid bekend met het reilen en zeilen van de lokale politiek. Hij woont in Oosteind en is daarom bekend met de wensen en eigen unieke karakters van de kerkdorpen. En zijn ervaring als ondernemer is ook een aanwinst voor Groen Brabant.

Niet op de groepsfoto maar wel op de kieslijst staan op plaats 7 Marvis Jonis die in de verzorging werkt. Op plaats 8 staat Sales manager, Gaby Hermans, op plaats 9 staat onderwijzer Marcel v.d. Einde en op plaats 10 als lijstduwer, voormalig raadslid van Groen Brabant en voormalig cluster directeur van Delta – onderwijs, Jac Corten.